• INAINTE de a va inscrie online la eveniment, va rugam sa cititi cu multa atentie acest Regulament si celelalte sectiuni ale paginii oficiale albaiulia.cityrace.ro!
  • Prin INSCRIEREA la aceasta competitie concurentii accepta automat prezentul Regulament, orice solicitare care vine in contradictie sau contravine regulamentului nu va fi luata in considerare.
  • Organizatorul “Sport La Orice Varsta” este o asociatie nonprofit, fara activitate economica, fara scop comercial/lucrativ si fara angajati, iar concursul Alba Iulia City Race nu este un produs sau serviciu oferit contracost, ci este o manifestare sportiva pentru amatori/profesionisti a carei organizare si desfasurare este posibila datorita exclusiv contributiilor de participare ale concurentilor, contributiilor sponsorilor/partenerilor de organizare precum si datorita pasiunii noastre pentru miscarea in natura, a muncii in afara joburilor permanente si a dedicatiei voluntarilor nostri.

Alba Iulia City Race este o competitie outdoor care se desfasoara parcurgand in alergare 4 trasee in orasul Alba Iulia si in zona de padure dintre orasul Alba Iulia si Varful Mamut.

- Semimaraton Star Transmission (21 km/700 m) se desfasoara in zone urbane si extraurbane, limitrofe orasului Alba Iulia. Traseul va fi semnalizat cu banda de atentionare si/sau indicatoare, iar schimbarile de directie vor fi semnalizate cu ajutorul Politiei Locale Alba Iulia si al voluntarilor responsabili de traseu.
Timpul limita de parcurgere al traseului este de 4 ore.

- Cros Star Assembly (10.5 km/300 m) este varianta mai scurta a evenimentului Alba Iulia City Race si este recomandata alergatorilor mai putin experimentati care doresc sa se acomodeze cu concursurile de tip outdoor.
Timpul limita de parcurgere al traseului este de 2 ore.

- Cursa Populara (5 km) este cursa deschisa tuturor celor care vor sa descopere alergarea sau isi doresc un traseu scurt si rapid.
Timpul limita de parcurgere al traseului este de 1 ora.

- Family Run (2.7 km/45 m) este varianta cea mai scurta a evenimentului Alba Iulia City Race si este recomandata tuturor persoanelor care doresc sa faca miscare intr-un cadru organizat, alaturi de membrii familiei indifferent de varsta.
Timpul limita de parcurgere al traseului este de 1 ora.

Pe trasee se vor gasi puncte de sustinere (hidratare/alimentare/control) care vor fi marcate corespunzator, vor fi vizibile si vor trebui sa fie parcurse in ordinea crescatoare a numarului lor.


Cine participă?

- Cursele, Semimaraton, Cros, Cursa Populara sunt destinate celor care au implinit varsta de 16 ani si sunt apti din punct de vedere medical sa sustina acest tip de efort.

- Exceptie pot face juniorii legitimati la cluburi sportive care au dovedit reale calitati atletice si pentru care este necesar acordul parintilor/tutorelui, scris si semnat pe formularul de inscriere/declaratia de responsabilitate, care sa ateste ca acestia cunosc conditiile si regulile competitiei si sunt de acord cu inscrierea si participarea tanarului la concurs.

- Family Run este destinata copiilor cu varsta de pana in 14 ani exclusiv alaturi de membrii familiei. Pentru participarea carora este de asemenea nevoie de acordul scris si de prezenta parintelui/parintilor, la ridicarea kitului de concurs.

- Kids Race este destinata copiilor cu varsta de pana in 16 ani inclusiv, pentru participarea carora este de asemenea nevoie de acordul scris si de prezenta parintelui/parintilor, la ridicarea kitului de concurs.


Locuri disponibile:

- 1150 de locuri cumulat pentru Semimaraton Star Transmission (300 locuri), Cros Star Assembly (300 locuri), Cursa Populara (200 locuri), Familiy Run (100 locuri) si Kids Race (250 locuri).

Inscrierea:

- Inscrierea la Alba Iulia City Race se face exclusiv completand formularul on-line din sectiunea Inscriere pana la data de 26.09.2023. La fata locului NU se fac inscrieri.

- Inainte de a va inscrie online asigurati-va ca ati citit cu atentie informatiile tehnice care prezinta descrierea traseelor si asigurati-va ca alegeti traseul de parcurs care se potriveste cel mai bine pregatirii voastre sportive pentru ca la Alba Iulia City Race nu este permisa schimbarea ulterioara a participarii la un alt traseu. Va stam la dispozitie oricand cu sfaturi privind alegerea traseului potrivit pe contact@sportlaoricevarsta.ro sau pe pagina noastra de Facebook: Alba Iulia City Race.

Modificarea traseului de catre organizatori sau anularea cursei:

- Organizatorii Alba Iulia City Race isi rezerva dreptul de a modifica si de a anula traseele de concurs sau chiar de a anula cursa in cazul in care vremea nu permite desfasurarea concursului in conditii de siguranta pentru participanti (de exemplu furtuna cu fulgere si trasnete). De asemenea, in situatii exceptionale, evenimentul sportiv poate fi anulat cu instiintarea prealabila a celor inscrisi.

Oprirea / retragerea din cursa:

Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri un participant in urmatoarele cazuri:
- s-a accidentat dupa start;
- starea fizică nu-i mai permite continuarea cursei;
- in cazuri exceptionale;

Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, trebuie sa-i informeze pe organizatori imediat, la start, la punctele de control, la sosire sau sunand la numerele de urgenta comunicate.
Retragerea din cursa va fi confirmata de catre concurenti prin semnarea fisei de concurs si depunerea acesteia la punctul de control cel mai apropiat de locul abandonului/retragerii.

Penalizari/descalificare:

- Aruncarea pe traseu a produselor consumate si/sau a altor gunoaie este complet INTERZISA, va fi strict monitorizata de voluntari/arbitri de traseu si duce imediat la DESCALIFICARE;
- Lipsa unui obiect din echipamentul obligatoriu – descalificare;
- Ratarea unui punct de control sau neparcurgerea intregului traseu – descalificare;
- Nerespectarea regulilor competitiei – descalificare;
- Comportament nesportiv fata de alti participanti, oficiali, public, alte persoane – descalificare;
- Modificarea sau schimbarea numerelor de concurs – descalificare;
Contributia de participare nu se va inapoia in cazul descalificarii.

Siguranta:

- Pe toata durata concursului circulatia rutiera va fi total restrictionata in zona urbana, dar pe traseele concursului care coincid cu drumuri forestiere pot trece masini, biciclete, turisti sau se pot intalni animale.

- Orice accident in care sunt implicati participantii de la Alba Iulia City Race, survenit in timpul desfasurarii concursului din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege va fi exclusiv in responsabilitatea celor implicati in accident.

- Participantii sunt direct responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorul nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care participantul se accidenteaza sau se raneste. Va exista in zona de start/finish o ambulanta cu un punct de prim ajutor unde se va asigura serviciul medical de urgenta in caz de nevoie.

- Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului.

Contributia dumneavoastra de participare presupune urmatoarele beneficii:

- Kitul de concurs: numar personalizat, tricou tehnic pentru Semimaraton Star Transmission, Cros Star Assembly, Cursa Populara si tricou de bumbac personalizat pentru Family Run (adulti si copii), alte materiale oferite de catre sponsori si parteneri. In unele cazuri, marimea tricoului poate diferi de cea bifata de participanti in formularul online de inscriere;
- Cronometrare individuala pentru cursele competitive cu cip electronic, tabela electronica, videofinish individual;
- 3 puncte de sustinere pe traseul de semimaraton si un punct de sustinere pentru traseul de cros, unde se va putea consuma apa, bautura energizanta, fructe etc.;
- Pachet de revitalizare in zona de Sosire;
- Clasament online si diploma electronica;
- Medalie de finisher metalica pentru toti cei care termina cursele in timpul limita la traseele de maraton, semimaraton, cros si medalie de lemn pentru cursa populara si family run;
- Puncte ITRA si UTMB pentru toti cei care termina cursa de semimaraton in timpul limita;
- Ambulanta;
- Premii in bani, in echipament sportiv sau vouchere;
- Extrageri de premii surpriza pentru toti participantii si voluntarii evenimentului Alba Iulia City Race;
- Sistem de sonorizare si prezentator eveniment DJ Catalin Sanatescu;
-Alte beneficii care vor fi anuntate pe pagina de Facebook a competitiei.

- Daca dintr-un motiv intemeiat doriti sa anulati participarea la cursa va rugam sa anuntati acest lucru la contact@sportlaoricevarsta.ro , resursele noastre vor fi folosite mai eficient.

-Contributia de participare la eveniment nu este returnabilă si NU va fi considerata contributie la un alt eveniment viitor organizat de noi.

- Totusi, aveti posibilitatea de a transfera locul altei persoane, trimitand un email de solicitare la contact@sportlaoricevarsta.ro pana pe data de 26 septembrie 2023, ora 12.00. Sarcina de a gasi persoana catre care veti face transferul intra in sarcina dumneavoastra.Pentru transfer sau modificarea cursei se percepe o taxa conform sectiunii "Constributia de participare"

Se vor accepta modificari pana pe data de 26 septembrie 2023 achitant contributia de transfer/modificare a cursei conform sectiunii "Contributia de participare"

Semimaraton Star Transmission

- Masculin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Feminin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Open General Masculin si Feminin

Cros Star Assembly

- Masculin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

- Feminin: sub 35 ani, 35-50 ani, peste 50 ani

-Open General Masculin si Feminin

Crosul Popular 5K

-Open General Masculin si Feminin

Kids Race:

Family Run

-Family Run este o cursa necompetitiva

Kids Race:

- KIDS RACE este o cursa necompetitiva

- Incaltari cu profil sportiv (pantof alergare sosea/ alergare montana, obligatoriu);

- Windstopper (recomandat in caz de vreme rea);

- Haina si pantaloni de ploaie, tricou cu maneca lunga (recomandat in caz de vreme rea);

- Bentita/caciula/sapca (recomandat);

- Numar de concurs, vizibil pe toata durata cursei (obligatoriu);

- Borseta sau rucsac pentru hidratare (recomandat).

In caz de vreme rea, organizatorul isi rezerva dreptul de a solicita echipament obligatoriu, urmand a anunta in timp util participantii, pe social media si pe email.

Despre organizarea evenimentului:

- Declaratia de responsabilitate se va complete electronic, individual, prin intermediul link-ului unic primit pe email-ul de confirmare a participarii;

- Revizuirea listei de participanti si validarea lor se va face in data de 29 septembrie 2023 intre orele 16:00-21:00 si/sau pe 30 septembrie 2023 intre orele 07:30 – 08:30;

- Organizatorul poate acorda oricand wildcarduri unor sportivi recunoscuti care doresc sa participe la competitie, peste cele 1150 de locuri disponibile;

- Dupa 26.09.2023 nu se mai fac inscrieri online, pe mail sau prin telefon si nu rezervam kituri pentru cei care promit sa vina la concurs;

- Inainte, in timpul si dupa concurs se pot face fotografii si materiale video cu concurentii si/sau spectatorii evenimentului. Prin inscrierea si participarea la cursa acestia accepta implicit ca materialele pot fi folosite de catre organizatori in realizarea de clipuri, colaje, cover-uri si/sau alte produse publicitare pentru promovarea concursului, a imaginii orasului Alba Iulia si a Judetului Alba. Exista posibilitatea ca fotografii nostri oficiali sa nu-i poata prinde in cadru pe toti participantii, vom compensa aceasta cu multe linkuri ale celorlalti fotografi;

- Fotografiile si rezultatele de la Alba Iulia City Race reprezinta documente cu caracter public si pot fi folosite in demersuri statistice, jurnalistice, de cercetare fara acordul prealabil al participantilor;

- Toti participantii sunt obligati sa prezinte un act de identitate in momentul ridicarii kitului si sa fi completat si semnat declaratia electronica pe propria raspundere. Prin inscrierea la aceasta competitie, concurentii accepta automat regulamentul acesteia;

- Noutatile despre cursa le vom posta pe paginile noastre de Facebook, asadar va invitam sa fiti la curent cu toate informatiile dand un Like paginii Sport La Orice Varsta si paginii Alba Iulia City Race. In saptamana anterioara desfasurarii cursei toti participantii cu adresa de email valida vor primi prin posta electronica tot ceea ce trebuie sa stie despre concurs;

- Participantii/voluntarii care castiga premii la extragere si nu sunt prezenti pierd premiile, la fel si castigatorii curselor care nu participa la festivitatea de premiere (indiferent daca premiul este in bani sau vouchere).


Despre competitia sportiva:

- Startul va avea loc in data de 30 septembrie 2023 la ora 10:00 pentru Semimaraton Star Transmission si Cros Star Assembly, ora 10:15 pentru Cursa Populara Star Assembly si Familiy Run si la ora 14:00 pentru Kids Race;

- Organizatorii pot refuza participarea la cursa a celor insuficient pregatiti din punct de vedere sportiv, a celor pe care ii considera a nu avea experienta potrivita traseului la care au ales sa participe, a celor fara echipament obligatoriu la start;

- Numarul de concurs trebuie sa fie atasat in fata si in mod obligatoriu trebuie sa fie vizibil pe toata perioada concursului. Pierderea numarului de concurs duce la descalificare;

- Cronometrajul se va face cu ajutorul sistemului de chip-uri electronice, iar clasamentele vor fi disponibile imediat dupa concurs si in zilele urmatoare cursei. Daca doi concurenti ajung in acelasi timp la Finish, unul va primi premiul pentru locul x iar celalalt pentru locul x+1;

- Ajutorul din exterior (alimente, energizante, bete, haine, etc.) este permis doar in punctele de revitalizare de pe traseu;

- Sunt permise scurtaturile facute pe o distanta mai mica de 15 m doar in cazul in care s-a creat ambuteiaj. Altfel, cel care va fi observat scurtand traseul marcat de organizatori va primi o penalizare de 3 minute la fiecare scurtatura facuta;

- Desi toate traseele vor fi marcate foarte bine cu banda de semnalizare va rugam ca in cazul in care nu mai vedeti timp de cateva minute banda sa va intoarceti la ultimul marcaj vazut si sa continuati de acolo;

- Orice concurent nemultumit cu privire la pozitia din clasament poate face dupa instiintarea verbala a organizatorilor si contestatie in scris (platind suma de 300 de lei) pana sambata 30.09.2023 ora 16:00, decizia care se va da de catre organizatori (pe loc sau in saptamana urmatoare cursei) fiind definitiva si de necontestat;


Despre contributia de participare:

- Validarea platii contributiei de participare trebuie sa apara in tabelul de participanti in maxim 3 zile de la efectuarea platii, in caz contrar va rugam sa ne trimiteti o atentionare la contact@sportlaoricevarsta.ro;

- Daca doriti decontarea contributiei de participare pe persoana juridica, va rugam sa ne trimiteti INAINTE de a face orice plata datele complete de facturare la contact@sportlaoricevarsta.ro, noi o sa va trimitem tot pe email factura scanată pe baza careia trebuie sa faceti viramentul din contul respectivei persoane juridice, iar originalul il veti primi la concurs. Atentie, daca faceti plata din contul personal nu mai emitem ulterior factura pe o persoana juridica.


Despre kitul de participare:

- Kitul de participare se ridica pe 29 septembrie și 30 septembrie 2023 de catre participantul inscris online, pe baza unui act de identitate si al inmanarii declaratiei de participare la eveniment completata si semnata. Kitul de participare poate fi ridicat si pentru alti participanti, in baza declaratiei electronice de participare semnate si a unei copii CI a persoanei pentru care se solicita ridicarea kitului;

- Nu trimitem kitul prin posta si nu comercializam kituri;

- Daca, la sfarsitul cursei, vor ramane pachete de start neridicate de concurenti acestea vor fi împartite in ordine celor inscrisi la fata locului care nu au avut kitul complet, iar apoi voluntarilor concursului.

- Organizatorii isi rezerva dreptul de a interzice inscrierea si participarea la competitie a sportivilor care au fost depistati pozitiv de catre Agentia Nationala Anti-Doping sau de oricare alta institutie anti-doping acreditata si apoi au fost sanctionati, chiar daca acestia au terminat perioada de suspendare;

- Sportivii care au beneficiat de recompense financiare si care vor fi depistati pozitiv si apoi suspendati de catre orice institutie anti-doping acreditata in urmatoarele sase luni de la finalul cursei se angajeaza sa returneze premiile oferite pentru rezultatul obtinut.

- Inainte de a veni la Alba Iulia City Race, fiecare participant trebuie sa completeze Declaratia de participare electronica pe propria raspundere.

- Prin Inscrierea la Alba Iulia City Race participantii accepta automat si implicit ca au citit cu atentie si au inteles pe deplin prezentul Regulament si toate celelalte informatii de pe site-ul oficial albaiulia.cityrace.ro, sunt de acord in totalitate cu acestea, precum sunt de acord sa nu aibe solicitari care sa contravina sau sa intre in contradictie cu dispozitiile prezentului Regulament sau a celorlalte informatii prezentate pe site.

- Necitirea cu atentie a Regulamentului si a tuturor Sectiunilor de pe site-ul albaiulia.cityrace.ro nu poate fi interpretata ca fiind lipsa de informatie, recomandari, reguli si conduite din partea organizatorilor Alba Iulia City Race, iar participantii care se inscriu la eveniment fara sa cunoasca toate informatiile prezentate pe site sunt direct responsabili pentru eventualele neplaceri cauzate de acest fapt, inainte, in timpul si dupa eveniment.